top of page

Više o tkaninama od kojih su sašiveni naši proizvodi

 

Pamučni jersey – zovemo ga i pamučni mako. Najčešći sastav je 95% pamuk, 5% elastan. Može se koristiti za odjevne predmete (majice, tajice, haljine, kapice), a također za vanjski dio platnenih pelena, na platnenim ženskim ulošcima itd. Ima Oeko tex oznaku, bez štetnih tvari, stoga je pogodan i za osjetljivu dječju kožu…

Pamučni velur – zovemo ga i pamučni pliš, ima sitne rezane dlačice, ugodnog je opipa i dobro upija. Sastav je 80% pamuk, 20% poliester. U platnenim pelenama koristimo ga kao jedan od upijajućih materijala.

Bambus velur – sličnog je izgleda kao pamučni velur, samo ima još svilenkastiji opip i prirodno je sjajniji. Nešto bolje upija od pamuka. Može se prati na 60°C i sušiti u sušilici. Prirodno je otporan na bakterije/gljivice, stoga ga uvijek spominju kao antialergijski materijal. Sastav je 70% bambus, 28% organski pamuk i 2% poliester.

Konoplja flis – konoplja je jedno od najizdržljivijih prirodnih vlakana. Kao flis konoplja je iznimno mekana, a površina konoplje flisa je kompaktna i mucasta. Ono što je glavna odlika konoplje je njezino upijanje: u platnenopelenaškom svijetu konoplja je br.1 po upijanju. Pere se također na 60°C. Sastav je kombinacija: konoplje, bambusa i organskog pamuka.

PUL  - poliuretan laminat, poliesterska je tkanina sa laminiranim slojem. PUL je nepropustan za vodu, ali propustan za zrak,. Kao tkanina koristi se za zašitne gaćice koje dođu na platnene pelene ili kao vanjski sloj AIO/AI2 pelena. Pere se na 40°C, u slučaju većih zaprljanja povremeno na 60°C.

Mikroflis – poliesterska je tkanina koja spada u tzv. „stay dry“ materijale (oni ne upijaju, nego daju osjećaj suhoće). Na AI2 pelenama koristi se na unutrašnjim džepićima ili na ulošcima, koji dolaze diretno do bebine kože.

Dizajnerski pamuk – 100% pamučni materijal finog opipa i postojanih boja, pere se na 40°C, a širina mu je 112cm. Može se koristiti za razne namjene: kao odjeća, za dekice, podloške za kolica, gricke za nosiljke, razne podloge, jastučnice i mnogo drugih sličnih stvari.

bottom of page